Hur DigiBike fungerar

Cykel

Steg 1

Ladda ner DigiBike-appen från Apples App Store eller Google Play och registrera ett konto, det tar inte mer än några minuter.

Du kommer sedan att se alla tillgängliga cyklar i din närhet på appens karta. Klicka på den närmsta cykeln och du får en vägvisning hur du tar dig dit enklast.

iOS logo Android logo

Steg 2

Väl framme vid cykeln du vill hyra så trycker du på "Lås upp cykel" i appen och skannar QR-koden på cykelns lås så låses cykeln omedelbart upp. Du är nu redo att åka iväg!

Första timmen är gratis!

QR-Kod

Steg 3

När du har cyklat färdigt, parkera cykeln på ett ordentligt sätt så att den inte står i vägen för eller hindrar fotgängar- och fordonstrafik. Vi ser helst att cykeln parkeras i ett cykelställ.

Lås cykeln manuellt genom att skjuta spaken på ramlåset nedåt tills låset går runt bakhjulet. Du kommer att höra ett pipande ljud ifrån låset när det är korrekt låst.

Tryck sedan på knappen ”Avsluta resa” i appen för att slutföra ordern och registrera cykeln som återlämnad. När resan är avslutad kommer betalningen att dras ifrån din app-plånbok.

Parkeringsområde

Teckna medlemskap

Såhär gör du för att teckna ett medlemskap.
- Klicka på menyn i övre vänstra hörnet.
- Klicka på Mitt medlemskap.
- Klicka på Förnya medlemskap och välj nivå på medlemskapet.

Medlemskap Medlemskap Medlemskap

Använda kupongkod

Såhär gör du för att använda en kupongkod.
- Klicka på menyn i övre vänstra hörnet.
- Klicka på Betalningsmetoder.
- Klicka på Lägg till en gruppkod.
- Fyll i din kod från kupongen och klicka på Skicka
- Nu är din kupongkod registrerad.

Kupongkod Kupongkod Kupongkod
Kupongkod Kupongkod

PitStop

PitStop är en funktion som gör att du kan låsa och låsa upp eller byta till en annan DigiBike när som helst under din resa och du betalar fortfarande bara 10kr för hela timmen*. Det betyder att du kan stanna vid en butik, ta en fika eller besöka en vän utan att behöva betala ytterligare när du låser upp en DigiBike för din hemresa.

*Tidsräkningen för dina 60 minuter påbörjas när du låser upp cykeln första gången, och fortsätter att räkna oavbrutet under tiden du använder PitStop. Under dessa 60 minuter kan du göra ett stop.

Parkeringszoner

Cyklarna måste parkeras inom dessa områden markerade på kartorna nedan. Klicka för att få en större bild


Karta Västerås Karta Lund

Teknik

DigiBike’s cyklar är utvecklade och tillverkade för att klara de hårdaste europeiska säkerhetsstandarderna.

Vårt säkra betalningssystem hanterar alla större kreditkort och alla transaktioner krypteras med SSL-teknik enligt branchstandard.

Säkerhet

Det finns ingen lag på att personer över 15 år ska använda hjälm när de cyklar. Men självklart vill vi be er tänka på säkerheten och använda hjälm när ni använder våra cyklar!

F.A.Q.

Klicka på knappen nedan för att komma till vår sida med frågor och svar